GOUDA - Twee mensen zijn in de afgelopen twee weken gewond geraakt toen het glas van een grote fles Bacardi Breezer barstte. Een Nederlander liep daardoor snijwonden in het gezicht op en in Groot-Brittannië raakte iemand gewond aan de handen.

Over de ernst van de verwondingen kon een woordvoerster van Bacardi-Martini Nederland dinsdagavond "om privacyredenen" geen mededelingen doen. Het bedrijf haalt uit voorzorg alle grote flessen Bacardi Breezer (70 cl.) in de smaken Orange en Lemon uit de handel. Het gaat om 50.000 à 100.000 flessen in Nederland, Groot-Brittannië en België. De grote flessen zijn sinds juni op de markt, zei de woordvoerster.

Flessen teruggehaald

Bacardi-Martini zal consumenten woensdag via advertenties in de landelijke en regionale dagbladen waarschuwen voor het probleem met de 70cl.-fles van het hippe drankje. Het bedrijf benadrukt dat het product zelf volledig geschikt is voor consumptie. Maar de flessen worden teruggehaald, omdat Bacardi-Martini geen enkel risico wil lopen.

Het bedrijf heeft een uitvoerig onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak van het probleem. Consumenten krijgen het aankoopbedrag terug nadat ze de dop van de fles van Bacardi Breezer cl. hebben teruggestuurd. Ze kunnen dat tot uiterlijk 1 november doen.

Over de omvang van de schade voor het bedrijf kon de woordvoerster nog niets zeggen. Bacardi-Martini wijst erop dat alle kleinere Bacardi Breezer-flessen (275 ml.) veilig zijn voor gebruik.