AMSTERDAM - Het gerechtshof in Amsterdam heeft dinsdag de -jarige B. K. uit Nieuw-Vennep vrijgesproken van poging tot doodslag. Het hof achtte niet bewezen dat de vrouw als crècheleidster van kinderdagverblijven in de Haarlemmermeer twaalfmaal heeft geprobeerd zes baby's van 3 tot 14 maanden om het leven te brengen.

De rechtbank in Haarlem sprak K. eerder al vrij. Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep en eiste twee weken geleden een jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen de vrouw.

Crècheleidster

K. werd in april 2001 gearresteerd. Tot januari van dat jaar werkte ze als crècheleidster. Op de twee dagverblijven waar ze werkte deden zich nooit noemenswaardige incidenten voor, maar dat veranderde met de komst van K. De betrokken baby's balanceerden op het randje van de dood door verstikkingsverschijnselen. Op een geval na werd dit steeds ontdekt door K.

Het OM trachtte met kansberekeningen door statistici aan te tonen dat K. achter de incidenten moest zitten. Getuigen van de voorvallen zijn er niet en de kinderen waren te jong om te getuigen.