Het ziet er naar uit dat GM voor de kersverse Saab 9-5 een toekomst plant als model van Buick – een van de overgebleven merken in het portfolio dat moet worden gezien als een ‘premium’-keuze boven Chevrolet.

Het voortbestaan van Saab hangt nog steeds aan een zijden draad. De onderhandelingen met Spyker gaan door en terwijl het lijk nog niet koud is, wordt de erfenis al verdeeld.

Wanneer Saab ophoudt te bestaan, zal het merk niet in faillissement gaan. Het schrappen van de merknaam is voldoende voor GM en zo worden de kosten die met een faillissement samenhangen vermeden. Bovendien kan worden voorkomen dat er GM-techniek in vreemde handen terechtkomt.

Europa
Het merk wordt niet Europa gevoerd en het is dus maar de vraag of we de nieuwe Saab ooit op de Europese wegen zullen zien.

Bij GM worden verder de plannen voor een grote Opel weer afgestoft. Een aantal jaren geleden zijn de marktonderzoeken voor een nieuwe Senator op niets uitgelopen. Nu GM het premium merk voor Europa kwijt is, zijn er nieuwe kansen voor een Opel limousine.