ROERMOND/WEERT - In Weert zijn geen seksfeesten gehouden. Datbleek maandag uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) inRoermond. Het OM begon het onderzoek na publicaties in de Gay Krantover de Eindhovense ontuchtzaak. De krant zou aanwijzingen hebbendat er in Weert seksfeesten werden gehouden waarbij hooggeplaatstepersonen betrokken zouden zijn.

Burgemeester C. Majoor van Weert is blij met de uitkomst van hetjustitieel onderzoek. Toch vindt hij dat de Gay Krant nog het eenen ander heeft uit te leggen. "Hoofdredacteur Krol van de GayKrant zei zestien verklaringen te hebben van mensen die,onafhankelijk van elkaar, de seksfeesten bevestigen. Tot nu toe ishij daar nooit mee over de brug gekomen", zei Majoor.

De vermeende seksfeesten kwamen aan het licht na berichten overontucht in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, waarbij ook deinmiddels ontslagen PSV-directeur F. Spooren betrokken zou zijn. Inhet park zouden homoseksuelen tegen betaling seks hebben gehad metminderjarige jongens. De verdachten in de ontuchtzaak verschijnenin november voor de rechter in Den Bosch.