AMSTERDAM - Een 51-jarige vrouw is dit weekeinde in een Amsterdams politiebureau overleden, nadat zij vermoedelijk van drie hoog van een balkon was gesprongen. Dit heeft de politie maandag meegedeeld.

Agenten zagen de vrouw op een grasveld in Amsterdam-Noord lopen. Zij was ogenschijnlijk niet gewond, maar gaf wel aan in psychische nood te verkeren. De vrouw, die een verwarde indruk maakte, gaf zelf aan niet gewond te zijn en ontkende dat zij was gevallen.

Hierop namen de dienders de schaars geklede vrouw mee naar het bureau om haar in contact te brengen met een psychiatrische hulpverleningsinstantie.

Na enige tijd, een woordvoerder van de politie kon niet precies aangeven hoe lang, volgde een intakegesprek waarbij de Amsterdamse onwel werd en haar toestand "zienderogen verslechterde". De GG & GD probeerde haar te reanimeren, maar tevergeefs.

Onderzoek in de woning en rond het flatgebouw heeft aangetoond dat de vrouw waarschijnlijk van het balkon van haar woning is gesprongen. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.