POSTERHOLT - Midden-Limburg zucht woensdagmiddag nog steeds onder de gevolgen van de hevige regenbuien die er in de nacht van dinsdag op woensdag vielen. Met name Posterholt en St. Joost werden getroffen. Er viel ongeveer 33 liter water per vierkante meter. Dat meldt het waterschap Roer en Overmaas.

In Posterholt staat het water rondom het vakantiebungalowpark Posterbos op de wegen en in de tuinen. De rioolleidingen en de beken staan vol waardoor het water moeilijk afgevoerd kan worden naar de rivieren.

In een groot deel van Midden-Limburg ondervindt de landbouw hinder van de neerslag. Landbouwgronden zijn onbereikbaar omdat er water op de akkers staat. Gewassen staan onder water. Omdat de beken vol zitten kan het water op de akkers maar langzaam zakken.

Naar aanleiding van eerdere buien had het Waterschap Roer en Overmaas alle stuwen in het stroomgebied van de Vlootbeek al laten zakken. De Vlootbeek en de kleinere beken in het gebied konden de grote hoeveelheden water als gevolg van de buien echter niet verwerken.