ZEEGSE - De spelerbus van voetbalclub Ajax is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uitgebrand. Dat gebeurde voor het Golden Tulip Hotel in het Drentse Zeegse, waar de ploeg overnachtte voorafgaande aan de uitwedstrijd zondag tegen FC Groningen. Niemand raakte gewond. Het hotel in Zeegse liep lichte brandschade op. De bus, waarde 400.000 euro, brandde volledig uit.

Het vuur brak omstreeks vier uur uit. Vermoedelijk waren de wielen van de bus in brand gestoken. Doordat de vlammen oversloegen naar enkele balkons, moesten alle gasten, inclusief de Ajax-spelers, het hotel uit. Ze stonden vervolgens anderhalf uur buiten. Nadat het vuur was geblust, mochten de gasten terug naar hun kamers.

De politie gaat uit van brandstichting, maar kan nog niets zeggen over mogelijke daders. Ze is een onderzoek begonnen. Ajax-directeur Arie van Eijden is hevig verontwaardigd over de brand. Hij had die liever nog even uit de publiciteit gehouden. ”Je brengt allerlei mensen maar weer op verkeerde ideeën. Ik wil er daarom niets over zeggen”, aldus Van Eijden.

De Ajacieden zijn zondag met de spelersbus van een collegaclub uit de eredivisie naar Groningen gereden. De touroperator stelde het voertuig van De Graafschap ter beschikking.