GAZA - Na een Palestijnse zelfmoordaanslag heeft Israël in de nacht van zaterdag op zondag met gevechtshelikopters twee luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Volgens getuigen raakten bij de eerste aanval vier personen lichtgewond. In een groot deel van het Palestijnse gebied viel de elektriciteit uit.

Twee Apache-helikopters vuurden drie raketten af op een huis in het westelijk deel van Gaza-stad. De bewoner, een lid van de militante verzetsbeweging Hamas, was echter niet thuis. Het huis staat vlakbij het voormalige hoofdkwartier van de Palestijnse president Arafat.

Korte tijd later lanceerden Israëlische helikopters nog eens drie raketten op het huis van een leider van de Islamitische Jihad in het vluchtelingenkamp al-Bureij. Volgens Palestijnen veroorzaakte deze aanval uitsluitend materiële schade. De militante organisatie Islamitische Jihad eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag van zaterdag in Haifa op.

Een van de projectielen raakte een elektriciteitsgenerator, waardoor de stroom in een deel van het gebied uitviel, de andere twee kwamen in een veld terecht.

Het Israëlische leger bezette verder Jenin, de woonplaats van de zelfmoordenares. Israël gaat voor de stad op de Westelijke Jordaanoever voor onbepaalde tijd een uitgaansverbod instellen.