HAARLEM - De brief met verdacht wit poeder die vrijdagmiddag bij drukkerij Joh. Enschedé in Haarlem werd bezorgd, bevat waarschijnlijk geen antrax. In het poeder zijn daarvan geen sporen aangetroffen, zo maakte een politiewoordvoerster vrijdagavond bekend na het eerste onderzoek.

Bij drukkerij Joh. Enschede werd vrijdagmiddag groot alarm geslagen nadat een brief was bezorgd waarin een verdacht wit poeder zat. Acht brandweermannen in beschermende pakken haalden de brief, verzegeld in plastic, uit het gebouw.

Zondag

De inhoud van de brief wordt onderzocht bij onderzoeksinstituut ID-Lelystad. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de stof geen biologische sporen bevat. "Dat maakt het minder waarschijnlijk dat het om antrax gaat", aldus de woordvoerster. Zij verwacht dat zaterdag bekend is om wat voor stof het precies gaat.

In de kamer waar de brief werd aangetroffen, waren vijf personeelsleden aanwezig. Zij zijn geïsoleerd en gedoucht. De drukkerij is niet stilgelegd. De directie van Joh. Enschede wil geen commentaar geven op het incident.