DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft vrijdag twaalf jaar cel en tbs opgelegd aan de 24-jarige Tilburger Jeroen van G. voor moord op de 23-jarige Regina van Vugt en haar 54-jarige moeder Jose Jacobs uit Bavel. Tegen hem was vijftien jaar en tbs geëist.

De 28-jarige Marco van G., die wordt gezien als de kwade genius achter de dubbele moord, kreeg van het hof achttien jaar. De rechtbank veroordeelde de Tilburger eerder tot levenslang.

Wurgen

Jeroen van G. wurgde op 27 november 2001 in Bavel zijn schoonzus Regina en schoot haar moeder dood. Hij was naar eigen zeggen gekomen om te praten over de huwelijksproblemen tussen Regina en zijn broer Marco. Regina had haar man aangeklaagd wegens mishandeling van hun dochtertje en wilde scheiden, wat Marco veel verdriet deed.

Jeroen houdt vol dat hij de dubbele moord op eigen initiatief pleegde. Maar volgens justitie heeft Marco van G. zijn jongere, wilszwakke broer opgestookt om haar te vermoorden.

Jeroen ging in hoger beroep in de hoop een lagere straf te krijgen zodat hij eerder kan beginnen met zijn tbs-behandeling. Marco was het niet eens met de rol die de rechtbank hem toedichtte.