RIJSWIJK - De verloofde van prins Friso, Mabel Wisse Smit, geeft in antwoorden op vragen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries toe, dat ze drie tot vier keer op het schip Neeltje Jacoba van de in 1991 vermoorde topcrimineel Klaas Bruinsma heeft verbleven. Dat was met "anderen".

De verloofde van prins Friso geeft ook toe dat ze daar soms heeft overnacht. Ze benadrukt echter dat ze geen liefdesrelatie met Bruinsma heeft gehad. Dat bleek donderdagavond uit een reportage van De Vries over de relatie tussen Mabel Wisse Smit en Bruinsma. Hierin zeggen twee mensen die destijds nauw contact met 'De Dominee' onderhielden, dat er wel degelijk sprake was van een intieme relatie.

Niet in beeld

Eerder deze week bleek al dat een voormalig lijfwacht van Bruinsma beweert dat Mabel wel de minnares van de crimineel was en dat ze ook van zijn drugshandel zou hebben geweten. Ook de voormalige 'financiële man' van Bruinsma, Ed S., verklaart tegen De Vries dat hij "vrijwel zeker" weet dat Klaas Bruinsma intiem contact met Mabel Wisse Smit had. S. zegt dit nooit zelf te hebben waargenomen. "Ik maakte het op uit wat hij zei, hoe hij zich gedroeg." S. kwam niet in beeld, maar werd door De Vries in de uitzending geciteerd.

Enkele ontmoetingen

Volgens S. moet de verloofde van prins Friso hebben geweten dat Bruinsma een crimineel was. "Hij had altijd bodyguards om zich heen en was zelf ook altijd bewapend." Mabel Wisse Smit ontkent dus nadrukkelijk de liefdesaffaire met Bruinsma. Verder gaf ze in haar reactie aan dat ze Bruinsma in de loop van 1989 voor het eerst heeft ontmoet. Ze ging toen enkele maanden met hem om. Nadien zijn er volgens de verloofde van Friso nog enkele ontmoetingen geweest.

Een van de lijfwachten van Bruinsma, Charlie da Silva, zegt in de reportage dat de relatie tussen Mabel Wisse Smit en zijn baas tot aan het einde van zijn leven (1991) duurde. Bruinsma woonde volgens Da Silva met Mabel achter in zijn schip Neeltje Jacoba.