LOS ANGELES - Acteur Arnold Schwarzenegger, in de race voor het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Californië, is opnieuw beschuldigd van seksuele intimidatie van vrouwen. In The Los Angeles Times van donderdag zeggen zes vrouwen in het verleden lastig te zijn gevallen door The Terminator, die geregeld naar hun borsten, dijen en achterwerken zou hebben gegrepen.

De beschuldigingen hebben betrekking op incidenten die begonnen in de jaren zeventig tot het jaar 2000. Geen van de betrokken vrouwen, van wie er maar twee met naam worden genoemd. heeft ooit een aanklacht tegen de geboren Oostenrijker ingediend.

Andere vrouwen en ook mannelijk ex-collega's uit de tijd dat Schwarzenegger nog professioneel aan bodybuilding deed, hebben eerder gezegd dat de Republikein geregeld vrouwen lastig viel.

Een woordvoerder van het campagneteam van 'Arnie' repte donderdag van een lastercampagne van de Democraten. De inwoners van Californië kiezen op 7 oktober een nieuwe gouverneur. Volgens de peilingen staat Schwarzenegger er goed voor en maakt hij een goede kans op het pluche te kunnen plaatsnemen.