AMSTERDAM - De gemeente Geertruidenberg geeft donderdag eind van de middag beelden vrij die medewerkers van Essent eerder deze week in de Amercentrale hebben gemaakt.

Eerder waren er al illegale beelden uitgelekt van de Amercentrale:

Video:
Modem / Breedband

Na de berging van het zevende lichaam woensdagavond richten reddingswerkerszich nu op de laatste man in de ketel van de Amercentrale. Zaterdag vielenacht schoonmakers, vier Turken en vier Amerikanen, in de stoomketel nadat desteiger waarop zij stonden in elkaar stortte. Van de acht hebben drie mannenhet ongeluk overleefd.

De laatste drie slachtoffers zijn via endoscopische camera's tussen desteigerresten gevonden. Deze camera's kunnen via bochten beelden leveren.Een woordvoerster van de gemeente Geertruidenberg wil niet zeggen of debeelden zo tot stand zijn gekomen.

De beelden van SBS komen van een anonieme bron. De filmer is dinsdag in deAmercentrale geweest toen nog vier lichamen moesten worden gevonden. Volgensde televisiezender stond de man naast het lichaam van een slachtoffer toen hij desteigerresten filmde. Hij wil met de beelden aantonen dat de steigerbouwerverantwoordelijk is voor het ongeluk, maar dat is nog niet definitiefaangetoond.