UTRECHT - Regen en harde wind hebben donderdagochtend gezorgd voor een drukke spits op de wegen. De verkeerinformatiecentrale TIC meldde rond 9.00 uur ruim vijftig files met een totale lengte bijna driehonderd kilometer. Volgens een woordvoerder waren er meer aanrijdingen (ruim dertig) dan normaal, maar is het filerecord van kilometer (februari 1999) bij lange na niet gebroken.

De langste file onstond op de A12 (Den Haag-Utrecht) tussen Waddinxveen en knooppunt Lunetten. Daar stond rond 9.00 uur een file van ruim 35 kilometer veroorzaakt door een ongeval eerder op de ochtend.

De A4 (Delft richting Amsterdam) tussen Hoogmade en Badhoevedorp moest door een aanrijding waarbij meerdere auto's betrokken waren, afgesloten worden. Rond 8.30 uur werd deze rijbaan weer vrijgegeven, maar dat kon een file van dertig kilometer niet voorkomen.

Het verkeer van en naar het Westland raakte danig ontregeld door een ongeval met dodelijke afloop op de A4 bij Rijswijk. Het beginstuk van de A4 moest hierdoor afgesloten worden. Vooral de N211 raakte hierdoor verstopt.

Door een ernstig ongeval op de N302 tussen afrit Elburg en Harderwijk was de politie genoodzaakt de weg af te sluiten. Doorgaand verkeer werd omgeleid via een alternatieve route. Dit had geen file ten gevolge. Voor verkeer met een aanhanger gold het advies de Oosterscheldekering te mijden vanwege de harde wind.

/VERKEERFiles