DEN HAAG - De fractie van de ChristenUnie in Den Haag heeft felle kritiek geuit op eentheatershow waarin twee mannen kunstjes met hun geslachtsdeel vertonen. Hetgaat om de show 'Puppetry of the Penis' van twee Australiërs die wereldwijdal vijf jaar volle zalen trekt.

Video:
Breedband / Smallband

Puppetry of the Penis reist deze maand door Nederland. In drie weken gevende artiesten 18 shows. De première in Nederland vond dinsdag plaats in hetRotterdamse Oude Luxortheater. Donderdag spelen de mannen in de LeidseSchouwburg en maandag in het Haagse Lucent Danstheater.

Simon Morley ontwikkelde het idee voor de show in 1996. Hij werkte als kindaan zijn 'penis-trucs' en werd goed omdat hij beter wilde zijn dan zijnbroer. David Friend ontwikkelde zijn trucs in de badkuip.

De ChristenUnie in Den Haag noemt de show 'smakeloos'. Volgens de partijhebben mensen hun geslachtsdeel niet gekregen om kunstjes mee te vertonen.In Australië is de show een keer door plaatselijke autoriteiten verboden.Daar wil de partij niet op aansturen. Wel moet er snel een gesprek met dedirectie van het Lucent theater komen.

Het theater zegt in een reactie nog steeds achter de beslissing te staan omde show toe te laten: het is gewoon een voorstelling, en heeft niets metporno te maken, aldus een woordvoerder.