DEN HAAG - Het kort geding tregen Máxima Zorreguieta is voorlopig van de baan. Er lijkt toch weer schot te zitten in de afwikkeling van het verkeersongeval in Den Haag waarbij Máxima en een inwoner van Wassenaar vorig jaar waren betrokken.

Volgens H. Loonstein, de advocaat van slachtoffer H. van der Bent, zijn beide partijen weer in gesprek. Als blijk van goede wil zegt hij voorlopig af te zien van een kort geding.

Vorige week kondigde Loonstein het kort geding aan. Daarin wilde hij 50.000 euro schadevergoeding eisen van de aanstaande van kroonprins Willem-Alexander, vooruitlopend op een definitieve schaderegeling. De Wassenaarder liep door de botsing een gecompliceerde beenbreuk op, waardoor hij in financiële problemen raakte.

Tot nog toe leek het onwaarschijnlijk dat beide partijen het met elkaar eens zouden worden over de afwikkeling van het ongeval. Loonstein stelt dat de kans op een schadeloosstelling voor zijn cliënt de afgelopen dagen is toegenomen. Hij sluit niet uit dat de dreiging van het kort geding en de drukte rond het koninklijk huwelijk de tegenpartij heeft bewogen tot een meer constructieve houding.