AMSTERDAM - Tegen een 64-jarige vrouw uit Badhoevedorp is dinsdag elf jaar cel geëist voor het ombrengen van haar dochter en man.

De vrouw doodde op 5 september vorig jaar met een bijl haar 61-jarige man en hun 22-jarige dochter in hun woning aan de Prins Clauslaan in Badhoevedorp.

Vervolgens probeerde ze zelfmoord te plegen door met haar auto in Overveen tegen een boom te rijden. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht en overleefde het ongeluk.

De vrouw heeft bekend haar man en dochter om te hebben gebracht. Ze zou zelf niet verder hebben willen leven en dacht dat de slachtoffers niet verder zonder haar konden leven. Ze besloot ze dat daarom te besparen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De vrouw is volgens het Openbaar Ministerie in Haarlem verminderd toerekeningsvatbaar. Het OM volgt daarmee de conclusie van het Pieter Baan Centrum. De vrouw verkeerde ten tijde van de moorden in een zware depressie.

Met het standpunt van de verdediging van de vrouw dat zij volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn, is het OM het niet eens. Volgens de advocaat van de vrouw is er een verband tussen het middel seroxat dat zij slikte en de moorden.

De vrouw slikte het antidepressivum al eerder en ze zou toen geen last van bijwerkingen hebben gehad.

Deskundigen stellen dat als de vrouw een soort allergische reactie op het middel zou hebben gehad, dat altijd zou gebeuren, meldt het OM.