AMERSFOORT - Joop Goos is per direct terug getreden als directeur externe betrekkingen van Veilig Verkeer Nederland.

Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Goos kwam vorige week negatief in het nieuws toen hij door het tv-programma van Peter R. de Vries was betrapt op te hard rijden in een woonwijk.

Goos heeft zijn vertrek maandagmiddag aangekondigd tijdens een medewerkersbijeenkomst van VVN in Amersfoort.

Functie

Ongeveer een jaar geleden legde Goos zijn functie als eindverantwoordelijk directeur neer, om zich volledig toe te leggen op de functie van directeur externe betrekkingen.

Daarop stelde VVN Henk Strietman aan als ad interim. Hij wordt 16 januari opgevolgd door Linda van der Eijck als algemeen directeur.

Peijs

Bestuursvoorzitter van Veilig Verkeer Nederland Karla Peijs zegt respect te hebben voor de keuze van Goos. ''Hij heeft Veilig Verkeer Nederland bijna twintig jaar met hart en ziel gediend. Wij zijn hem veel dank verschuldigd'', aldus Peijs, die commissaris van de Koningin in Zeeland is.

Het team van Peter R. de Vries volgde Goos gedurende een aantal dagen. Camera's snapten hem terwijl hij met 60 kilometer per uur door een wijk reed waar een maximumsnelheid geldt van 30 km/u.

Het is niet de eerste keer dat een communicatieman van VVN het veld moet ruimen. In 2002 werd woordvoerder Bert Woudenberg uit zijn functie gezet, ook omdat hij door De Vries was gesnapt op veel te hard rijden.