LYON - De politie in Frankrijk heeft inmiddels negen miljoen euro teruggevonden van de buit die een geldloper vorige week bemachtigde. Hoe en waar het geld precies is ontdekt, is onbekend.

Van de verdachte, de 39-jarige Tony Musulin, ontbreekt nog altijd elk spoor. Datzelfde geldt voor de resterende buit van 1,6 miljoen euro.

Dat meldden bronnen binnen justitie in Frankrijk maandag. Op internet bereikte Musulin snel een heldenstatus, omdat hij zonder gebruik van geweld de autoriteiten te slim af is geweest.

Toen twee nieuwe collega's donderdag met geld een bank in Lyon binnen liepen, ging de ervaren Musulin er in de gevulde gepantserde auto vandoor.

Gps-systeem

Het gps-systeem en de telefoonverbinding van het voertuig waren uitgeschakeld. De auto werd enkele uren later in een verlaten gebied nabij een treinspoor teruggevonden.

De onderzoekers vonden zaterdag een groot deel van de buit terug in een garagebox in Lyon. Het zou gaan om 49 zakken met papiergeld.

Ferrari

Tegen collega's zou Musulin herhaaldelijk gezegd hebben dat hij te weinig verdiende en dat hij dit zijn baas betaald zou zetten. De man, die ongeveer 22.000 euro per jaar verdiende, zou desondanks een sportauto van het merk Ferrari in zijn bezit hebben gehad.

In april deed hij aangifte van diefstal van de wagen. In dezelfde maand huurde de verdachte de garagebox, onder een valse naam.

Bankrekening

Voorafgaand aan de brutale diefstal van vorige week had Musulin zijn bankrekeningen en zijn huis leeggehaald. Er zou geen snipper papier meer aanwezig zijn in het pand.

Musulin, alleenstaand zonder kinderen, heeft geen strafblad. Wel zou hij in de jaren negentig ondervraagd zijn door de politie in verband met een onderzoek naar drugshandel.

De onderzoekers denken dat de verdachte mogelijk naar het voormalige Joegoslavië is gevlucht. Interpol heeft inmiddels een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Musulin.