HOEVELAKEN - Een postbeambte in Hoevelaken heeft maandag de politie ingeschakeld toen hij tussen andere poststukken een pakketje met een zakje poeder aantrof.

De politie heeft het pakketje naar het infectieziektenlaboratorium in Lelystad gebracht voor nader onderzoek. De uitslag van het onderzoek is nog niet bekend. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag bekendgemaakt. Volgens de woordvoerder is de afzender van het verdachte poederpakket onbekend.

Nadat de beambte de politie had gewaarschuwd, besloot die de brandweer en de GGD te alarmeren. Het postkantoor is korte tijd gesloten. De technische recherche stelde het pakje veilig en zorgde voor vervoer naar Lelystad.

Volgens de zegsman van de politie vonden deskundigen het niet nodig om groter alarm te slaan, aangezien het pakketje niet open was geweest, zodat het poeder zich niet had kunnen verspreiden.

Toen een inwoner van Gorinchem vorige maand een envelop met poeder uit Irak opende, stelde die gemeente het rampenplan in werking. Later bleek het poeder verpulverd steengruis te zijn, dat door een uitgezonden militair in Irak naar huis was gestuurd.