UTRECHT - De politie onderzoekt in de zaak van de Utrechtse serieverkrachter het DNA van 25 mannen. Dat maakte de Utrechtse politie woensdag bekend.

De namen van de mannen, die volgens de politie nadrukkelijk geen verdachten zijn, kwamen naar voren tijdens het in november heropende onderzoek naar de zedendelinquent. De onbekende verkrachter sloeg zeker twintig keer toe.

DNA

Een man weigerde aan het onderzoek mee te werken. Tot het DNA-onderzoek is besloten omdat gewoon rechercheonderzoek niet de volledige zekerheid opleverde dat een van de bewuste personen niet de gezochte serieverkrachter is, aldus een zegsman van de politie woensdag. Inmiddels staat van ongeveer de helft van de onderzochte mannen vast dat ze niet de dader zijn.

Gebied

De serieverkrachter maakte zich in het gebied ten oosten van Utrecht in 1995 en 1996 schuldig aan zes verkrachtingen en twaalf pogingen daartoe. De politie kwam de man ondanks een ongekend groot onderzoek niet op het spoor. In juni vorig jaar werd het zoeken gestaakt.

Tips

In november bleek dat de serieverkrachter opnieuw twee keer had toegeslagen en werd het onderzoek heropend. Sindsdien heeft de politie 2400 nieuwe tips binnengekregen. Onderzoek naar tape en kabelbinders waarmee de man een van zijn slachtoffers knevelde, heeft tot nu toe geen resultaat gehad.

/NIEUWSUtrechtse serieverkrachter slaat weer toe