DELFZIJL - De 58-jarige inwoner uit Delfzijl die wordt verdacht van de verkrachting van een 10-jarig meisje uit Delfzijl, heeft bekend. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag bekendgemaakt.

De man heeft tegen de politie gezegd dat hij het meisje donderdagmiddag mee naar huis heeft gelokt waar hij zich vervolgens aan haar heeft vergrepen. Het kind liep daarbij ernstig inwendig letsel op. Wat de verdachte verder heeft gezegd, wil de politie niet kwijt.

De verdachte werd vrijdagavond aangehouden, nadat de politie zijn naam en een zeer uitgebreid signalement had verspreid. Zaterdag bleek dat hij al vaker voor een verkrachting was veroordeeld.

Het slachtoffertje maakt het volgens de zegsman naar omstandigheden goed. Slachtofferhulp vangt het meisje en haar familie op. De GGD is ingeschakeld om klas- en schoolgenootjes van het meisje te begeleiden.

De man is maandagochtend voorgeleid aan de officier van justitie en de rechter-commissaris. Na de voorgeleiding is de voorlopige hechtenis van de man verlengd. De politie verwacht het onderzoek een dezer dagen af te ronden.