LEEUWARDEN - Tegen de 40-jarige vuistverkrachter Manno K. uit Leeuwarden is donderdag voor het gerechtshof in Leeuwarden vijf jaar cel geëist.

Eerder veroordeelde de rechtbank de man tot vier jaar cel, omdat hij zijn ex had vastgebonden en daarna met beide vuisten tegelijkertijd anaal had verkracht.

Daarbij liep de vrouw zeer ernstige schade aan haar anus en geslachtsdelen op.

Volgens justitie heeft hij in de aanloop van de verkrachting telefonisch contact met de vrouw gehad en zijn er DNA-sporen die van hem kunnen zijn in de met bloed en ontlasting besmeurde slaapkamer gevonden.

Bewijzen

De man heeft altijd gezegd dat er geen bewijzen tegen hem zijn.

Volgens Manno K. is zijn telefoon gehackt, iets wat na studie door telecomexperts voor onmogelijk wordt gehouden, en zijn de DNA-sporen in het beddengoed uit de tijd dat hij nog een relatie met haar had. Ook dat is door experts niet mogelijk geacht.

Buurvrouw

Wel is er een buurvrouw die zegt de verdachte ten tijde van de verkrachting op de bank bij zijn vriendin te hebben zien zitten.

De buurvrouw kwam met de verklaring, nadat de vriendin van de verdachte daar om vroeg.

Slachtoffer

Het slachtoffer is inmiddels meerdere malen geopereerd, waarbij een stuk spier uit haar dijbeen is gebruikt om een nieuwe kringspier te creëren.

Uitspraak op 19 november.