AMSTERDAM - Advocaat Dion Bartels is dinsdag voor onbepaalde tijd geschorst door de Amsterdamse raad van discipline. Dat gebeurde op verzoek van de deken van de Orde van Advocaten in Utrecht.

Volgens een woordvoerster van de landelijke advocatenorde waren bij de Utrechtse deken klachten binnengekomen.

De raad van discipline heeft ook een bewindvoerder aangesteld die orde op zaken moet stellen binnen advocatenkantoor Bartels.

Bartels profileert zich als belangenbehartiger van gedupeerde beleggers in fraudezaken rond onder meer Caribbean Comfort, Easy Life, Palm Invest en TRE.

De advocaat ligt al een tijdje onder vuur, onder meer om de agressieve manier waarop hij de publiciteit zoekt en daarbij gepeperde uitspraken over zijns inziens frauduleuze bedrijven niet schuwt.

Klacht

Volgens Bartels zelf is hij geschorst omdat het bedrijf Homburg de raad van toezicht van de advocatenorde aansprakelijk heeft gesteld voor ''geleden en te lijden'' schade als zij niet tot schorsing zou overgaan. Bartels laat weten dat hij een klacht heeft ingediend tegen de volgens hem verantwoordelijke deken van de Orde van Advocaten.

Het programma Kassa van de Vara liet afgelopen weekeinde nog zijn kritisch licht schijnen op de werkwijze van Bartels. Bartels zou volgens het programma miljoenen van gedupeerde beleggers hebben ontvangen, terwijl hij nog altijd geen geld heeft binnengehaald.