ROME/PESCARA - Een straatarm Albanees echtpaar heeftbekend dat het in 1999 hun kind heeft afgestaan aan een criminelebende in ruil voor een kleurentelevisie. Dit hebben Italiaansemedia maandag op basis van de Italiaanse justitie gemeld.

De vader stond kennelijk het kind af aan een als gevaarlijkomschreven bende mensensmokkelaars. Die verkocht het jongetje inZuid-Italië voor 5000 euro aan een ouder Italiaans echtpaar, dat inhet afgelopen weekeinde is aangehouden.

De ouders zouden mede uit angst voor de bende hebben gehandeldzo stelden de Italiaanse onderzoekers vast. Het kind is inmiddelszeven jaar oud en ondergebracht bij de sociale dienst in afwachtingvan een besluit over de toekomst van het kind dat in Italië Michelewordt genoemd.

Zijn lot kwam aan het licht met de arrestatie in Italië van deAlbanese crimineel en bendeleider Besam Metani. Nadat de moeder vande arrestatie had vernomen, stapte ze naar de autoriteiten om haarzoon terug te eisen.

De Italiaanse politie schat dat Metani's bende ongeveer zestigkinderen uit Albanië in zuidoostelijk Italië heeft verkocht. Naarde helft van de slachtoffertjes van deze bende wordt nog steedsgezocht, aldus politierechercheur Pierpaolo Maraffa in Pescara.