SACRAMENTO - De familie van een vrouw die twee jaar geleden tijdens een wedstrijd water drinken om het leven kwam, heeft een vergoeding gekregen van 16 miljoen dollar (bijna 11 miljoen euro).

Daartoe besloot de jury van een rechtbank in de Amerikaanse stad Sacramento, aldus de krant Los Angeles Times vrijdag.

Jennifer Strange deed in 2007 mee aan een wedstrijd van een lokaal radiostation, dat een spelcomputer beschikbaar stelde voor degene die het langst niet hoefde te plassen en tegelijkertijd veel water dronk.

Aanvankelijk deden twintig mensen mee, maar veel deelnemers vielen al snel af.

Strange klaagde tijdens de wedstrijd over hoofdpijn en misselijkheid en werd uiteindelijk tweede. Ze wist meer dan zeven liter water te drinken zonder naar de wc te gaan. Enkele uren later stierf de toen 28-jarige moeder van drie kinderen aan een watervergiftiging.

Nalatig

Volgens de jury is het radiostation nalatig geweest, omdat de wedstrijd niet werd afgelast ondanks waarschuwingen voor de gevolgen van te veel water drinken.

Zelfs nadat een bezorgde luisteraar had gebeld om te vertellen over een fataal voorval elders werd de wedstrijd niet afgelast.

Het radiostation heeft laten weten zich aan de uitspraak te houden. Kort na het incident ontsloeg de zender al tien medewerkers. Ook de presentatoren moesten vertrekken. Niemand wordt door justitie vervolgd voor de dood van Strange, omdat zij vrijwillig aan het spel mee heeft gedaan.