TILBURG - Tilburg bereidt zich voor op de herdenkingsdienst voor Johan Stekelenburg. In een deel van de binnenstad rondom de Heikese kerk waar maandagmiddag de herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden zijn straten afgesloten en is een parkeergarage gesloten. Winkels in de omgeving van de kerk blijven maandag dicht.

De afscheidsbijeenkomst begint maandagmiddag om 14.00 uur. Tijdens de herdenkingsdienst spreken onder anderen minister Remkes van Binnenlandse Zaken, Stekelenburgs tweelingbroer Jan en een aantal lokale politici. Ook premier Balkenende en commissaris van de koningin Houben zijn aanwezig. Namens het Koninklijk Huis is Pieter van Vollenhoven bij de dienst. Paul de Leeuw zingt op verzoek van de familie twee nummers.

De bijeenkomst in de kerk duurt tot 16.00 uur. Er worden 1100 mensen verwacht. De kerk biedt plaats aan achthonderd gasten. Daarom is er in de Schouwburg vlakbij de kerk een groot scherm neergezet waarop de dienst is te volgen. Na afloop van de bijeenkomst in de kerk wordt Stekelenburg gecremeerd. Zowel de afscheidsbijeenkomst als de crematie zijn alleen toegankelijk voor genodigden.

Rouwvlaggetjes

In de stad hingen maandagmorgen veel vlaggen halfstok. Stadsbussen van de BBA rijden met rouwvlaggetjes. Rondom de kerk zijn stratenmakers nog druk bezig met het rechtleggen van stoeptegels. De politie heeft op de Schouwburgring een mobiele politiepost ingericht. Er zijn opvallend veel agenten en beveiligingsmensen op straat.

Omroep Brabant

Omroep Brabant zendt de afscheidsbijeenkomst maandagmiddag rechtstreeks uit. Belangstellenden van buiten Noord-Brabant kunnen de bijeenkomst in de kerk volgen via de internetsites van Omroep Brabant en de gemeente Tilburg.