VENLO - De politie heeft zondagmiddag 51 automobilisten in de drie zuidelijke provincies geverbaliseerd die meer dan een glaasje op hadden, terwijl ze achter het stuur zaten. Dat gebeurde tijdens een grote alcoholcontrole bij sportkantines. Dat meldde de politie Limburg Noord maandag.

In totaal controleerde de politie daarbij ruim 8500 automobilisten. Van vijf bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

De politie voerde de controle uit om het alcoholgebruik door automobilisten, afkomstig uit sportkantines, terug te dringen. De politie zegt de indruk te hebben dat de regels met betrekking tot het alcoholgebruik na sporttrainingen en wedstrijden niet al te nauw worden nageleefd.

Daarom voerde de politie in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland zondag tussen 12.00 en 20.00 uur gerichte alcoholcontroles uit. Daaraan hebben 291 politiemensen deelgenomen. Van de 51 mensen, die op de bon zijn geslingerd, hadden er zestien in de kantine te diep in het glaasje gekeken. De andere 35 hadden op andere plaatsen te veel gedronken.