STEIN - Een winkelcentrum in Stein (Limburg) is donderdag in vlammen opgegaan. Ongeveer veertig winkels en zes huizen gingen verloren. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabij gelegen seniorenflat van elf verdiepingen hoog.

De bewoners van de circa tachtig appartementen werden geëvacueerd (video). De schade bedraagt tientallen miljoenen euro's. Niemand raakte gewond. De brandweer is naar verwachting nog tot in de namiddag bezig met het nablussen.

De bewoners van de flat werden in eerste instantie ondergebracht in een zorgcentrum, waarna ze naar familieleden of een hotel gingen. Het is nog niet bekend wanneer ze terug kunnen naar hun woningen.

Overslaan

Tientallen medewerkers van verschillende brandweerkorpsen gingen de vlammen te lijf. Ze konden niet voorkomen dat de brand, die door nog onbekende oorzaak ontstond in een van de winkels, oversloeg naar andere delen van het winkelcentrum.

In het centrum waren onder meer een Chinees restaurant, een dierenwinkel en vestigingen van de Rabobank en Blokker gevestigd.

Winkelcentrum Stein verwoest