WOUDENBERG - Een 92-jarige man uit Woudenberg heeft wel heel lang een frisse neus gehaald. Hij verliet zaterdagavond zijn woning aan de Zeisterweg om een rondje te lopen. Pas op zondagochtend, 14 uur na zijn vertrek, werd hij in goede gezondheid lopend aangetroffen langs de Doornseweg.

De politie kreeg zaterdagavond kort voor acht uur een telefoontje van ongeruste familieleden. De bejaarde man was een uur daarvoor een luchtje gaan scheppen, maar nog altijd niet terug. Een zoektocht in de buurt leverde niets op.

Agenten namen de vermissing serieus en besloten om kwart over negen een speurhond in te zetten. Ook werden de open plekken in bos afgezocht door een helikopter. Toen dit allemaal niets opleverde, werden rond middernacht veertig agenten ingezet, die op linie ongeveer tweede van het bosgebied rond het huis van de man afzochten. Deze actie werd twee uur later gestaakt.

Een agente die zondagochtend op haar fiets richting huis reed, vond de man uiteindelijk. Hij liep in de richting van Maarn. De wandelaar zelf was zich van geen kwaad bewust, al erkende hij dat hij iets te ver van huis was weggelopen. De man maakt het goed en is inmiddels weer herenigd met zijn blije familie.