HILVERSUM - Van de dertig artsen of psychologen die een beroepsverbod hebben, werken er nog acht in Nederland als arts. Dat heeft RTL-Nieuws zaterdag gemeld op basis van eigen onderzoek.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft kort geleden een 'zwarte lijst' op internet gepubliceerd met daarop de namen van artsen die wegens medische fouten hun werk niet meer mogen doen.

Ze mogen zichzelf ook geen arts meer noemen. Volgens RTL werkt een deel van hen echter gewoon door, bijvoorbeeld als alternatief genezer.

Millecam

Eén van die artsen is René Broekhuyse die in 2006 door het Tuchtcollege definitief uit zijn vak werd gezet. Hij was één van de behandelaars van actrice Sylvia Millecam die in 2001 aan borstkanker overleed.

Haar drie alternatieve behandelaars zeiden dat ze niet meer dan een infectie had. Broekhuyse werd als enige van de drie definitief uit zijn beroep gezet omdat het niet de eerste keer was dat hij met het tuchtcollege te maken kreeg.

Tegenwoordig noemt hij zich 'natuurgeneeskundig therapeut'. Hij behandelt nog steeds zieken.

Klink

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) zegt in een reactie de wet te willen veranderen. Het moet gemakkelijker worden om artsen en alternatief genezers die een gevaar zijn gebleken voor hun patiënten het werken als behandelaar onmogelijk te maken.