AMSTERDAM - Een 41-jarige vrouw die donderdagmiddag in Amsterdam werd aangereden door een 32-jarige motoragent is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden aan haar verwondingen. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag bekend.

Het ongeval had plaats op de kruising van de Stadionweg met de Diepenbrockstraat in Amsterdam-Zuid. De agent zou zonder zwaailicht en sirene door een rood stoplicht zijn gereden.

Hij reed de vrouw volgens ooggetuigen aan op het zebrapad. De politieman van het korps Amsterdam-Amstelland raakte lichtgewond.

Onderzoek

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de toedracht van het ongeval. Ook het Bureau Integriteit en de Rijksrecherche bekijken onder verantwoordelijkheid van justitie in Amsterdam de zaak.

De agent heeft een verklaring afgelegd. Hij wordt niet formeel geschorst, maar heeft volgens een woordvoerder van het OM laten weten dat hij voorlopig niet in staat is om te werken. Hij zal het werk gedurende het onderzoek ook niet hervatten.

Het politiekorps Amsterdam-Amstelland betuigt in een verklaring zijn diepe medeleven met de nabestaanden van het slachtoffer.

''Het is voor alle betrokkenen verschrikkelijk als door een ongeval iemand vroegtijdig komt te overlijden. Het korps zal waar mogelijk en gewenst zijn verantwoordelijkheid naar familie en/of nabestaanden ten volle vorm geven.''