TILBURG - Er vormen zich zaterdag geen rijen bij het afscheid van de maandag overleden burgemeester van Tilburg, Johan Stekelenburg. Een woordvoerder van de gemeente Tilburg zei eerder dat rekening gehouden werd met grote drukte. Stekelenburg ligt opgebaard in het Tilburgse paleis-raadhuis. Daar kan de bevolking afscheid nemen.

Zaterdagmiddag lopen wel constant mensen het raadhuis binnen om afscheid te nemen. Er is echter geen grote rij wachtenden. Alleen vlak nadat het college zaterdagmorgen om 10.00 uur afscheid had genomen, stond er even een rij.

De Tilburgse bevolking kan nog tot 20.00 uur afscheid nemen. Stekelenburg ligt in een dichte kist opgebaard. Het college nam zaterdag om 10.00 uur als eerste afscheid. Hierbij was ook de weduwe van Stekelenburg, Heleen, aanwezig. Een kleine honderd mensen volgden het college.

Bij de baar staat een erewacht van vier politie- en brandweermensen. Zaterdagmorgen werd de erewacht gevormd door onder anderen korpschef F. Heeres en brandweercommandant P. Verlaan. In de hal van het paleis-raadhuis staan bloemenkransen van de brandweer, de politie en de gemeente. Hier kan ook schriftelijk worden gecondoleerd. Buiten hebben burgers bloemen, kaarsen en kaarten neergelegd ter nagedachtenis aan de burgemeester. Er liggen ook shawls van voetbalclub Willem II.

De Tilburgse club speelt zondag in Amsterdam tegen Ajax. Ter nagedachtenis aan Stekelenburg wordt voor aanvang van het duel een minuut stilte in acht genomen. Stekelenburg zat geregeld op de tribune bij Willem II.

Maandagmiddag is de officiële herdenkingsdienst voor Stekelenburg. Daarbij zijn onder anderen premier Balkenende en de ministers Remkes (Binnenlandsze Zaken) en De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing) aanwezig. Ook bisschop Hurkmans van Den Bosch woont de dienst bij. Daarna wordt Stekelenburg gecremeerd. Zowel de herdenkingsdienst als de crematie is in besloten kring. Omroep Brabant zendt de dienst voor belangstellenden rechtstreeks uit op de tv en internet.