KONINGSBOSCH - De ZomerKanjer van de Nationale Postcode Loterij van 4,7 miljoen euro is gevallen in het Midden-Limburgse Koningsbosch, gemeente Echt. Dat heeft de Postcodeloterij woensdag bekendgemaakt. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis van de goededoelenloterij dat een compleet dorp in de prijzen valt.

Op alle lotnummers die beginnen met postcode 6104 van het ruim inwoners tellende Koningsbosch is een geldbedrag van in totaal ,2 miljoen euro gevallen. "Het wordt nog spannend", legt een woordvoerster van de Loterij uit. Alle bewoners met een lot met de juiste postcodecijfers en -letters hebben 3,5 miljoen euro te verdelen. De Postcode Loterij reikt de prijs komende zaterdag uit aan de gelukkige inwoners. Dat gebeurt tijdens een feest op het Koningsplein.

De eerste keer dat een compleet dorp in de prijzen viel, was in . Toen was het dorp Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen winnaar. De hoogte van de prijs per persoon hangt onder meer af van het aantal loten en het aantal Kanjerpunten dat de deelnemer dit jaar heeft gespaard. Elk lot in de Postcode Loterij levert per maand een Kanjerpunt op. Bovendien kan de deelnemer Kanjerpunten winnen via het dagelijks op TV uitgezonden spel PostcodeLingo.

"Het wordt nog een ingewikkeld rekensommetje", weet de woordvoerster. De uitreiking van de ZomerKanjer is te zien op zondag 1 september in het programma Postcode Loterij Eén tegen 100 met Caroline Tensen om 21.40 uur bij de TROS op Nederland 2.