OMMEN - De 27-jarige man uit Duitsland die vrijdag door een arrestatieteam is opgepakt voor een woning in Ommen is geen ontvoerder. Er is nooit sprake van een gijzeling geweest. Dat meldde de politie IJsselland.

De aanhouding vond plaats nadat een getuige rond 08.15 uur melding maakte van een vreemde situatie bij een pinautomaat op de Markt in Ommen. Een bekende van de getuige ging gearmd met een onbekende persoon twee pinautomaten langs en vertrok daarna in een auto. Volgens de getuige werd de tachtigjarige man bedreigd met waarschijnlijk een pistool.

Vrienden

De politie zette na de melding ruim dertig agenten in. De auto met Duits kenteken werd later in woonwijk De Schammelte in Ommen getraceerd, maar vertrok kort erna weer naar de Markt. De politie zette vervolgens de woonwijk af en toen de auto terugkeerde naar de wijk, maakte een arrestatieteam rond 10.00 uur een einde aan de gijzeling. Uit later onderzoek blijkt dat er echter nooit sprake van een gijzeling is geweest. De Duitser en de Ommenaar kennen elkaar al jaren.