NIJMEGEN - De Nijmeegse politie kan het bewijs tegen een -jarige inwoner van die stad, die verdacht wordt van de moord op afvalondernemer Jan Burgers uit Weurt, nog niet onomstotelijk rondkrijgen. Daarom hoopt de politie via een oproep op televisie getuigen van de moord op het spoor te komen, zo heeft een woordvoerster van het rechercheteam vrijdag gezegd.

Burgers werd vorige week donderdag op zijn eigen bedrijfsterrein doodgeschoten. Anderhalve dag later pakte de politie een 57-jarige Nijmegenaar op, die een zakelijk conflict met de afvalbaas had. De verdachte is deze week voor tien dagen in hechtenis gegaan, maar de politie zoekt nog naar meer bewijzen tegen de man.

Schietpartij

Volgens bekenden van de familie Burgers waren de vrouw en dochter van het slachtoffer en diens advocaat aanwezig bij de schietpartij. Het gezelschap had juist in het bedrijf van Burgers een gesprek met de Nijmegenaar afgerond over een zakelijk conflict. Toen Burgers, de verdachte en de anderen naar buiten liepen, pakte de Nijmegenaar ineens een vuurwapen. Hij schoot de afvalbaas pardoes dood. Daarna verdween hij in de verwarring.

Getuigen

De politiewoordvoerster zegt dat er nog onvoldoende getuigenverklaringen zijn om vast te stellen wat er precies is gebeurd. "Ik wil niet zeggen dat deze lezing helemaal niet klopt, maar de emoties van de familie spelen een rol. En de politie heeft bewijzen nodig. Zo willen we bijvoorbeeld heel graag weten waar de verdachte is gebleven direct na de schietpartij. Wij hebben onmiddellijk de wijde omgeving van het bedrijf afgegrendeld, maar niemand meer gevonden", aldus de zegsvrouw.

Huiszoeking

De politie heeft huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte en daarbij spullen in beslag genomen. Het gebruikte vuurwapen zou nog niet zijn gevonden. Het is volgens de politie onduidelijk of er mogelijk meer aanhoudingen zullen volgen. Het programma Opsporing Verzocht besteedt maandag aandacht aan de zaak.