AMSTERDAM - Een 40-jarige man uit Bangladesh die ondervraagd werd vanwege een diefstal heeft de moord op elf vrouwen bekend. De Bengalese politie heeft dit maandag gezegd.

Rasu Miah pleegde de moorden in een paar jaar, zei de politie. Het eerste slachtoffer was de vrouw van zijn zwager, die hij verkrachtte alvorens haar te vermoorden. De slachtoffers waren tussen de 17 en 35 jaar.

Zijn laatste slachtoffer was een vrouw die in juli dood werd aangetroffen in een dorp in het oosten van Bangladesh.

Miah werd woensdag gehoord in de stad Chandpur, zo'n 65 kilometer ten oosten van Dhaka, naar aanleiding van de diefstal van een plafondventilator uit een moskee.

In de loop van het gesprek werden hem vragen gesteld over de dood van een vrouw wier telefoonnummer op zijn mobiele telefoon werd aangetroffen. Pas zondag, tijdens de rechtszaak over de ventilator, bekende hij de elf moorden.

Besluit

Miah is gehuwd en heeft drie zonen en een dochter. Hij zei vijftien jaar geleden besloten te hebben minstens 101 vrouwen te vermoorden. Hij had het besluit genomen nadat een vrouw waarop hij verliefd was hem had afgewezen.

"Hoewel ik een gezin stichtte, ben ik nooit mijn eed vergeten", aldus Miah. "Ik begon mijn missie in 2007 en heb sindsdien elf vrouwen vermoord."