TILBURG - Door een verkeersongeluk met twee auto's op de kruising Midden Brabantweg en de Heikantlaan/Zeven Heuvelenweg in Tilburg zijn donderdagavond een 46-jarige vrouw en een 50-jarige man (beiden uit Tilburg) om het leven gekomen.

De vrouw overleed ter plaatse, de man korte tijd later in het ziekenhuis. Een 50-jarige man uit Geldrop raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar. Dat heeft de politie vrijdag laten weten.

Op de kruising van het ongeluk functioneerden de verkeerslichten normaal. De politie onderzoekt de juiste toedracht, maar vermoedt dat de bestuurder uit Geldrop door het rode licht is gereden.

Verder zoekt de politie nog naar de inzittende(n) van een derde personenauto die vermoedelijk bij het ongeval was betrokken.

Hoge snelheid

Tijdens de afhandeling van het ongeval reed een personenauto bestuurd door een 81-jarige man uit Tilburg met hoge snelheid op een politiebus die betrokken was bij de afzetting.

De auto belandde in de sloot. De bestuurder en zijn 80-jarige vrouw zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politiebus raakte zwaar beschadigd.