UTRECHT - De drukte in het verkeer rond Utrecht leek donderdag minder door de tweede Filevrijedag van de ANWB, die zich dit keer concentreert rond die stad.

Het verkeersbeeld werd echter enigszins vertroebeld door twee ongevallen op de A2 en A28 en het slechte weer, waardoor toch files ontstonden, aldus een woordvoerster van de automobielorganisatie.

Ongeveer honderd bedrijven, met zo'n 80.000 medewerkers, uit het midden van het land doen donderdag mee door niet in de auto de weg op te gaan.

De ANWB heeft donderdag 8 oktober uitgeroepen tot de tweede Filevrije dag in Nederland. Vorig jaar was de eerste, op 9 oktober.

Rotonde

De focus ligt dit jaar op Utrecht. Volgens de ANWB is Utrecht de 'rotonde' van Nederland en wordt er in deze regio zowel in de stad als op de snelwegen veel aan de weg gewerkt.

De afgelopen weken zijn bedrijven en hun medewerkers opgeroepen om mee te doen aan de Filevrije dag. De ANWB wil overheden en bedrijven en hun medewerkers en klanten ervan bewust maken dat verandering van reisgedrag een grote bijdrage kan leveren aan de verbetering van de doorstroming in het verkeer.

Ongevallen op Filevrije dag