AMSTERDAM - De politie heeft eerder deze week een tweede verdachte aangehouden in verband met de moord op de 32-jarige crèchehoudster Arzu Çakmakçi-Erbas in augustus in Amsterdam.

Een politiewoordvoerder bevestigde woensdag een bericht hierover in Het Parool.

Eind augustus hield de politie in het Erasmuspark in Amsterdam de 41-jarige Nevzat K. aan als verdachte in de zaak, nadat de politie in meerdere opsporingsprogramma's op televisie zijn volledige identiteit bekend had gemaakt. Tot nu toe zei de politie ervan uit te gaan dat K. alleen had gehandeld.

In opdracht

Wat de betrokkenheid van de 31-jarige vrouw bij de moord precies is, wilde een politiewoordvoerder niet zeggen. ''We zeggen verder helemaal niets over deze zaak.''

Het Parool meldt dat K. de eigenares van de crèche mogelijk in opdracht van de vrouw heeft doodgestoken.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde dat K. er nog steeds van wordt verdacht het slachtoffer meerdere keren te hebben gestoken. Wat de verdenking tegen de Amsterdamse vrouw dit moment is, wilde hij niet zeggen.

Verslaafd

De vrouw is eerder deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft in ieder geval tot 20 oktober in de cel. Zij zit in volledige beperkingen, wat inhoudt dat zij alleen contact mag hebben met haar advocaat.

De eerder aangehouden Nevzat K. is volgens de politie verslaafd aan drank en drugs. Hij zou verscheidene geweldsmisdrijven op zijn kerfstok hebben.

Volgens justitie was er geen enkele relatie tussen K. en het slachtoffer. De relatie tussen de tweede verdachte en Erbas blijft vooralsnog onduidelijk.

Geuzenveld

Arzu Çakmakçi-Erbas werd op 10 augustus op de parkeerplaats bij haar kinderdagverblijf Moeders Schoot in de wijk Geuzenveld doodgestoken.

Tijdens een eerdere zitting in de rechtszaak tegen K. bleek dat justitie hem ervan verdenkt Erbas daar te hebben opgewacht. Vervolgens zou hij haar meerdere keren met een mes hebben gestoken.