ROTTERDAM - Zes nieuwe verdachten zijn woensdag aangehouden in verband met de strandrellen in Hoek van Holland.

De arrestaties volgden op de publicatie van foto's van verdachten van dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en de internetsite van de politie.

De politie liet weten dat de zes worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een van hen, een 25-jarige vrouw uit Hoogvliet, is inmiddels op vrije voeten gesteld.

De foto's van vijf verdachten die zich hebben gemeld, zijn van de internetsite van de politie gehaald. Bij de rellen rond het ontspoorde dancefeest viel een dode en raakten zes bezoekers gewond.

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft naar aanleiding van de uitzending, waarin de foto's werden vertoond, 32 tips ontvangen. Ook was nieuw beeldmateriaal opgestuurd.

Tevreden

Een woordvoerder van de politie toonde zich tevreden met het effect van het verspreiden van de foto's en is blij met de bijdragen uit het publiek.

"Gezien het grote aantal tips kun je stellen dat velen dit ontoelaatbaar vinden", zei hij.

De politie zet het onderzoek onder leiding van twee officieren van justitie voort. Mogelijk wordt een nieuwe serie foto's van verdachte en nog niet opgepakte personen op internet geplaatst.