ROTTERDAM - Een 46-jarige moeder uit Zaandam heeft woensdagavond met haar man en twee kinderen een gratis zwemfestijn opgeëist. De vrouw had voor Tropicana in Rotterdam gratis kaartjes gewonnen via een actie bij de koop van levensmiddelen. De vrouw was echter twee uur te laat en werd daarom bij de controle geweigerd.

Dat pikte de moeder niet. Ze liep door de controle heen, kleedde zich om en sprong in het water. Toen de badmeester het door kreeg, zette hij de achtervolging in. Dat mondde uit in een geplons en gespetter door diverse zwembaden. Na een worstelpartij met de badmeester konden gealarmeerde politieagenten de vrouw onder controle krijgen. Ze werd toen naar de kleedkamer gebracht.

Bij de kleedkamer werd de 47-jarige echtgenoot boos. Na diverse waarschuwingen moest de politie pepperspray gebruiken om hem te kalmeren. Toen begon de vrouw om zich heen te slaan, te bijten en te schoppen. Het echtpaar en de kinderen, van 8 en 11 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen middernacht werden ze op vrije voeten gesteld.