ROTTERDAM - In het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het dancefeest in Hoek van Holland zijn maandag twee verdachten aangehouden. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

De twee, een 25-jarige man uit Rozenburg en 19-jarige man uit Leiden, zijn overgebracht naar een politiebureau in Rotterdam en ingesloten voor nader onderzoek.

De jongste man is als voetbalhooligan eerder met de politie in aanraking geweest.

Beide mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging op het strand van Hoek van Holland op 22 augustus. Bij de rellen viel een dode en raakten zes anderen gewond.

Met deze verdachten heeft de politie nu tien mensen aangehouden. Van hen zitten er zes vast. De politie ziet de overige vier wel als verdachte. Vijf agenten, die op die zaterdagavond hebben geschoten, worden door het Openbaar Ministerie (OM) eveneens als verdachte beschouwd.

Foto's

De eerste foto's van nog niet opgepakte verdachten van de strandrellen worden dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht getoond. Op tien foto's zijn personen te zien die eveneens worden verdacht van openlijke geweldpleging.

De foto's stonden al eerder op interne politiesites. Ze zullen ook op de site www.politie.nl verschijnen. Onder leiding van twee officieren van justitie doet de politie onderzoek naar de ongeregeldheden.