DEN HAAG - Een aantal snelwegen gaat dit weekeinde dicht voor alle verkeer in verband met werkzaamheden.

Dat heeft een woordvoerder van de ANWB vrijdag laten weten. De A13 tussen Rotterdam en Delft-Noord gaat van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 dicht.

Ook de A6 (Emmeloord - Lelystad) sluit tussen Swifterbant en Lelystad Noord. Verder is de A2 (Utrecht - Den Bosch) tussen de knooppunten Deil en Empel dicht, en is de A10 Oost dicht tussen Watergraafsmeer en knooppunt Amstel.

De ANWB verwacht dat er zaterdag mede door de slechte weersverwachting files zullen ontstaan op de omleidingsroutes.

Afritten

Langs de A13 zijn de op- en afritten Berkel en Rodenrijs/ Rotterdam Airport (11), Delft-Zuid (10) en de afrit Delft-Centrum (9) vrijdagavond vanaf 21.30 uur afgesloten.

De oprit naar de A13 vanaf de Ikea-vestiging gaat pas zaterdag om 21.30 uur dicht in verband met de bereikbaarheid van de winkel en het centrum van Delft. De verderop gelegen afrit Rijswijk (7) gaat zaterdagavond ook dicht voor reparatiewerkzaamheden.

Omleiding

Verkeer vanuit Rotterdam richting Den Haag wordt aan de hand van gele borden omgeleid via de A20, de A12 en de provinciale wegen N233 en N11.

Automobilisten die naar Rotterdam Airport moeten, worden over het lokale wegennet geleid. Wie vanuit het zuiden naar Den Haag of Amsterdam reist kan het best via de A2 richting Utrecht rijden.

Rijkswaterstaat biedt goedkope treinkaartjes (2 euro) aan voor reizigers tussen Rotterdam en Den Haag.