DEN HAAG - Ehsan Jami wordt politiek actief bij de PVV van Geert Wilders. Het vroegere PvdA-gemeenteraadslid zit in de 'talentenpool', meldde Wilders donderdag aan het ANP.

''Hij is iemand met lef en met interessante standpunten. Ik ben ervan overtuigd dat hij een goede bijdrage kan leveren aan het verspreiden van het gedachtegoed van de PVV'', aldus Wilders.

Het is nog niet zeker of Jami kandidaat zal zijn voor de gemeenteraad in Den Haag of voor de Tweede Kamer. ''Ik denk dat zijn hart uitgaat naar de Kamer'', zegt Wilders.

Comité

De in Iran opgegroeide Jami was gemeenteraadslid voor de PvdA in Leidschendam-Voorburg. In 2007 verwierf hij landelijke bekendheid met een comité voor ex-moslims.

Met Wilders schreef hij in september 2007 een opinieartikel waarin ze de profeet Mohammed vergelijken met Adolf Hilter.

De PvdA zet Jami daarna uit de partij. Jami maakte vorig jaar de film Interview met Mohammed waarin hij aandacht vraagt voor de grondrechten van moslims.

Verheugd

''Ik ben enorm verheugd deel uit te mogen maken van de PVV'', aldus Jami donderdag in een reactie. ''Ik sta voor de volle 100 procent achter Wilders."

"De PVV is een partij voor de vrijheid met een visie voor een beter en socialer Nederland. Ze hebben daar principes en houden de rug recht. We moeten problemen rond islamisering niet uit de weg gaan.''