EINDHOVEN - De Eindhovense woningcorporaties Woonbedrijf, Domein, Wooninc en Trudo trekken zich terug uit projecten om de krachtwijken in hun stad aan te pakken.

Met een ingezonden brief in de Volkskrant zeggen de directeuren van de vier corporaties donderdag het vertrouwen in het krachtwijkenbeleid van minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie op.

De directeuren zeggen in de brief diverse projecten te hebben opgestart maar nog geen geld te hebben ontvangen voor de uitvoering ervan.

De financieringsregeling die ten grondslag ligt aan het krachtwijkenproject zou volgens de vier ''slecht en onevenwichtig zijn'', omdat het geld moet komen van andere corporaties in het land.

Onderlinge solidariteit

Het financieringssysteem heeft ''de onderlinge solidariteit van de corporaties en de gezamenlijke gerichtheid op onze maatschappelijke doelstelling om zeep geholpen'', zeggen de vier directeuren in de brief. ''Niemand gelooft nog in de regeling'', aldus de directeuren.

In de brief roepen ze de minister op zijn verantwoordelijkheid te nemen en snel met een oplossing en duidelijkheid te komen.

Eindhoven telt drie van de in totaal veertig krachtwijken, ook bekend als 'Vogelaarwijken'.