STOCKHOLM - De Zweedse politie heeft in het weekeinde zes mannen gearresteerd, die verantwoordelijk zouden zijn voor een brutale geldroof vorige week. Een van de mannen is een helikopterpiloot.

Vijf arrestanten worden verdacht van het plegen van de roofoverval. De zesde persoon die is aangehouden, wordt verdacht van medeplichtigheid.

Bij de overval is volgens Zweedse media ruim 6 miljoen euro gestolen. De verdachten zijn tussen de 21 en 38 jaar oud.

Vliegveld

De Zweedse krant Aftonbladet schreef maandag dat de piloot werd gepakt op een vliegveld, vanwaar hij naar Spanje wilde vertrekken. Ook een 38-jarige Servische man en een 36-jarige Turk zouden onder de arrestanten zijn.

De overvallers hadden de roof tot in detail gepland. Met een helikopter landde een aantal mannen op het dak van het gelddepot, waarna zij zich met explosieven een weg naar binnen baanden.

Tegelijkertijd kon de politie niet uitrukken omdat een verdacht pakketje in hun wagenpark was gevonden.

Ook waren rond het depot scherpe voorwerpen rondgestrooid, zodat die eerst moesten worden weggehaald voordat de politieauto's bij de overvallers konden komen.

Roof

De krant meldt verder dat de Zweedse politie door de Servische politie van tevoren op de hoogte was gesteld over de roof. ''We gaven ze alles wat ze nodig hadden om de diefstal te stoppen'', aldus het hoofd van de politie in Belgrado, Milorad Veljovic, in de krant.

De Zweedse politie sprak de aantijging tegen.