GORINCHEM - De 35-jarige automobilist uit Utrecht die vorige week inreed op een tankstation aan de A27 bij Gorinchem is maandag opnieuw verhoord. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man ligt nog in het ziekenhuis, waardoor het niet mogelijk was hem eerder uitgebreid te verhoren.

De man die de dood vond bij het ongeval is een 33-jarige Fransman, liet de politie maandag weten. Hij was op het moment van het ongeval in de tankshop aanwezig. Zijn identiteit is vastgesteld aan de hand van gebitsanalyse.

Ziekenhuis

Vier van de zes gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Drie van hen, een 24-jarige Israeliër, een 38-jarige man uit Made en een 34-jarige vrouw uit Rijnen, verkeren volgens de politie in zorgwekkende toestand.

Met de verhoorde automobilist gaat het beter. Hij ramde een week geleden in volle vaart een auto, waarvan de bestuurder stond te tanken. Beide voertuigen boorden zich in het tankstation.

Toedracht

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog in volle gang. De politie liet maandag weten dat dat nog geruime tijd in beslag zal nemen. Volgens een woordvoerder zijn er deze week nog geen ondezoeksresultaten te verwachten.