BARENDRECHT - Het opruimen van de ravage op het spoor bij Barendrecht vordert langzaam. De tweede locomotief werd rond vier uur zondagmorgen onder het viaduct vandaan getrokken met een Leopardtank van het leger.

In de loop van zondagochtend zal ook een wagon worden geborgen. Dat zei een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Zaterdagavond werd de eerste locomotief al losgetrokken met de Leopardtank. Bij de werkzaamheden is veel voorzichtigheid geboden, om verdere schade te voorkomen.

Omdat de wagon die vandaag geborgen gaat worden tegen de pijlers van het viaduct zou kunnen vallen, moet het treinstel heel voorzichtig worden weggehaald.

Zwaarste

De overgebleven locomotief is met 150 ton gelijk de zwaarste van de drie. De klus wordt volgens de politie ongeveer vanaf ongeveer het middaguur geklaard. Daarna moet de ravage bij het spoor worden opgeruimd, wat 'zeker een tijd' gaat duren.

De tanks zijn ingezet omdat hoogwerkers de wrakstukken niet kunnen bereiken. Ze liggen onder een viaduct van de A15.

Donderdagavond botsten twee goederentreinen tegen elkaar onder een viaduct bij de A15. Een machinist kwam daarbij om. Een ander raakte zwaargewond.