DEN HAAG - Een 30-jarige ex-medewerker van het partijbureau van het CDA moet in november alsnog terechtstaan. De 30-jarige A.Z. wordt ervan verdacht dat hij een rapport over het imago van oud-fractievoorzitter De Hoop Scheffer heeft vervalst.

De inwoner van Gouda zou vorig jaar een intern CDA-rapport hebben vervalst en dat hebben aangeboden aan de redactie van het actualiteitenprogramma 2Vandaag. Volgens de aangepaste versie van het rapport zou een meerderheid van de kiezers De Hoop Scheffer "ouderwets en oubollig" vinden.

Het originele rapport ging echter niet over het imago van de toenmalige fractievoorzitter maar over het beeld van de partij. De reportage kwam op een moment dat de positie van De Hoop Scheffer al wankelde. Korte tijd later stapte hij op.

Woordvoerders van de CDA-fractie en het partijbureau ontkenden meteen de authenticiteit van het rapport. De medewerker werd op staande voet ontslagen. De partij deed ook aangifte tegen hem. Z. moet 8 november voorkomen bij de politierechter in Den Haag.

In februari laste het OM de rechtszaak tegen hem nog op het allerlaatste moment af. Volgens het OM moest er nog aanvullend onderzoek worden gedaan.

/NIEUWSCDA ontslaat medewerker na aanbieden vals rapport